Sayfalar

29 Ekim 2015 Perşembe

Kore Vizesi D4 Nasıl Alınır

Kore 3 aydan(90 gün) kısa süre gelenler için vize istemiyor ancak 3 aydan daha uzun süre kalacaksanız vize almanız gerekli. Ben buraya gelirken D4 vizesiyle geldim. D4  genel eğitim vizesi olarak geçiyor ve Kore'de maximum 1 sene kalabiliyorsunuz. İlk 6 ayı Türkiye'de veriyorlar geri kalan 6 ayı burda uzatıyorsunuz.

D4 için ayarladığınız kurstan ve ya üniversiteden onay belgesi, pasaport gibi belgeler istiyorlar ve ücreti 60$ (study in koreada 30 yada 50 $ yazmışlar ancak 60$ ödedik biz). Belgeleri ve diğer eğitim vizesi olan D2'yi şuraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Ben yaşadıklarımdan yola çıkarak bazı editlemeler yaptım aşağıda görebilirsiniz.

Genel Eğitim Vizesi(D-4)

Başvuru Yapabilecekler
Üniversitelerin dil kurslarında ya da akademik araştırma enstitüleri dışındaki onaylanmış eğitim kurumlarında eğitim
 gören,ulusal veya sivil araştırma kurum,kuruluş ve birimlerinde teknik ve teknoloji eğitimi gören kişiler, eğitim 
gördüğü kurumdan ödeme alan ya da teknik eğitim sertifikasına sahip kişiler.
Vize Başvuru Şekli ve Gerekli Belgeler
Başvuru Şekli
Başvuru sahibinin kendisi Kore Büyükelçilik ya da Konsolosluğuna bu belgelerle başvuracaktır.
Gerekli Belgeler
Pasaport
Vize başvuru belgesi ya da Vize Onay Belgesi
Başvuru Ücret : 30 USD (tek giriş) ya da 50 USD (çoklu giriş)  60$ ödedik
Kabul belgesi ya da öğrenci belgesi (Eğitimini ispatlayan belge))
Mali yeterlilik belgesi ( 3000 USD değerindeki banka hesap belgesi ya da döviz değişim belgesi) ya da üniversiteler arasındaki anlaşma belgesi Her ay için 1000$ bankada gösterdik
Sponsor Belgesi (Harç ve yaşam masrafları için gerekli miktarı karşılayabileceğini ispat edemeyenler için ya da Adalet Bakanlığının gerekli görmesi durumunda) Bana koreli bir arkadaşım sponsor oldu, korece öğretmeniniz varsa ya da koreli bir tanıdığınız ondan rica edebilirsiniz, iyi bir mevkide olması daha çok işinize gelecektir(öğretmen, profesör gibi)

Vize Onay Belgesi ya da Vize Onay Numarası var ise yanlızca pasaport, vize başvuru belgesi ve Vize Onay Belgesiyle (ya da Vize Onay Numarasının) başvurulması yeterlidir.























Bilmeniz gereken en önemli şey kalacağınız her ay için bankada 1000$ göstermeniz gerekiyor ki beni en zorlayan kısmı bu oldu.Burda 6 aylık vize aldığım için 6000$ bankada gösterdim.

D4 vizesi belgeleriniz tam olduğu takdirde 1 haftada çıkıyor. Ben hiçbir sorunla karşılaşmadım eğer soruarınız olursa yorum olarak bıırakın elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

26 Ekim 2015 Pazartesi

Ne Yerim...

Ne yerim diye bir seri yapmak istiyorum genel olarak kore yemeklerini seviyorum ve ayırt etmeden yemeğe çalışıyorum.

닭갈비 (salçalı tavuk) türklerin genel olarak yiyebileceği bir yemek. Üzerine birde peynir isterseniz çok daha lezzetli oluyor^^. Genel olarak tavadakiler bitince kalan malzemelerin üzerine 밥(pilav) döküp yeni bir yemek yapıyorlar. Birde yanında sınırsız turşu meze vs verdikleri için masadan aç kalkmıyorsunuz.


3 Ekim 2015 Cumartesi

Selamlar efenim

Bloggerın telefonlar için uygulaması varmış yeni gördüm, cahillik böyle bir şey işte. Korede laptopum olmadığı için telefondan yazıp duruyordum Facebooka artık burdan da post yayımlarım diye umuyorum.

Yazım yanlışlarım olabilir telefondan kaynaklı ama en iyi şekilde yazmaya çalışıcam.

Şimdilik birkaç yemek fotosu paylaşmakla yetiniyorum :)